Hälleflundra med rostad rödvinssky

Hälleflundra med rostad rödvinssky

Av: / Foto: Peter Kam
30 min
4 personer
Smarrig hälleflundra med rostad rödvinssky.
Fler recept på:
Vitlök, Broccoli, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 600–700 g hälleflundra
    2. rapsolja
    3. salt och peppar
    4. 300 g broccoli i små buketter
    5. 100 g skogschampinjoner
    6. ca 20 st gröna vindruvor
  1. Sås

    1. 3 st vitlöksklyftor
    2. 1/2 st gul lök
    3. 1 msk olivolja
    4. 2 dl rödvin
    5. 2 dl kalvbuljong
    6. 50 g smör

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Skär fisken i 4 bitar och pensla dem med lite rapsolja. Krydda med salt och peppar.

    2. 2.

      Fräs skivad vitlök och skivad lök till såsen i en skvätt olivolja i en kastrull så att löken får lite färg. Häll på vin och buljong, låt koka i ca 10 min. Vispa ner smöret under kokning och håll såsen varm. Smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Fräs broccoli och halverade skogschampinjoner i rapsolja i en stekpanna tills de får lite färg. Salta och peppra. Ta bort från värmen och blanda ner de halverade vindruvorna. Håll varmt.

    4. 4.

      Stek eller grilla fisken, ca 2 min på var sida. Servera genast tillsammans med grönsakerna och rödvinsskyn.

Fler recept på:
Vitlök, Broccoli, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?