Hållbarhet frys

Hållbarhet frys

Av:
Annons

Ingredienser

Gör så här

    1. 1.

      Köttfärs och charkvaror: 2–3 månader

    2. 2.

      Fet fisk, till exempel lax: 2–3 månader

    3. 3.

      Kakor, tårtor och bullar med fett i: 3 månader Ska du dekorera en tårta med grädde eller gelé, så frys enbart bottnarna och vänta med att göra färdigt tårtan tills de har tinat. Vispad grädde kan bli grynig och gelé kan bli rinnig om du fryser dem. Mousse går dock bra att frysa.

    4. 4.

      Fläskkött: 4 månader

    5. 5.

      Fetare kött, till exempel högrev och lamm: 6 månader

    6. 6.

      Mager fisk, till exempel torsk: 6–12 månader

    7. 7.

      Magert kött, till exempel vilt och kycklingfiléer: 12 månader

    8. 8.

      Bär och frukt, till exempel vinbär och blåbär: 12 månader Håller sig längre om man sockrar dem lite före infrysning.

    9. 9.

      Grönsaker: 12 månader Bör förvällas några minuter i kokande vatten före infrysning för att behålla näringsämnen och smak.

    10. 10.

      Matbröd: 12 månader Grovt bröd, till exempel råglimpor, bör mogna någon dag innan du fryser in dem.

Är innehållet i detta recept olämpligt?