Gunillas bearnaisessås

Gunillas bearnaisessås

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 3 msk hackad lök
    2. 2 tsk dragon
    3. 5 st krossade vitpepparkorn
    4. 1 dl vit balsamvinäger
    5. 2 dl vatten
    6. 4 st äggulor
    7. 50 g smör
    8. 1 dl creme fraiche
    9. salt
    10. peppar
    11. 3 tsk torkad dragon

Gör så här

    1. 1.

      Blanda lök, dragon, peppar, vinäger och vatten i en kastrull och koka tills det återstår 1 dl. Sila och låt svallna.

    2. 2.

      Vispa äggulorna och den reducerade vätskan i en kastrull över hett vattenbad, Vispa tills det blir tjockt och fluffigt.

    3. 3.

      Ta kastrullen från värmen och vispa i smöret och creme fraichen, smaka av med salt och peppar och den hackade dragonen.

    4. 4.

      Förvara såsen kallt tills serveringen

Är innehållet i detta recept olämpligt?