Guldmjölk, Annas

Guldmjölk, Annas

Av: / Foto: Anna Kullman
Anti-inflammatorisk pasta att blanda i värmd havremjölk eller liknande. Välj gärna ekologiska ingredienser.
Annons

Ingredienser

    1. 3 Msk Gurkmeja, torkad
    2. 2 Dl Vatten
    3. 1-2 Tsk Svartpeppar
    4. 3 Tsk Ingefära, torkad
    5. 2 Tsk Äkta kanel
    6. 2 Tsk Kardemumma
    7. 1 Tsk Vaniljpulver
    8. 4 Msk Kokosolja
    9. Havremjölk
    10. Honung

Gör så här

    1. 1.

      Sjud gurkmeja, vatten, svartpeppar, ingefära till en pasta. Det går ganska fort.

    2. 2.

      Ta av grytan från värmen. Blanda i övriga ingredienser tills pastan blir slät.

    3. 3.

      Lägg pastan i en glasburk med lock. Pastan håller ca 2 veckor i kylskåp. Om du dricker varje dag tar den slut på två veckor.

    4. 4.

      När du ska dricka guldmjölken: Värm 2dl havremjölk/mandelmjölk/kokosmjölk eller liknande till max 60grader (för att bevara nyttigheterna i honungen). Rör i 2-3 tsk av pastan och och 0,5-1 tsk honung. Drick och njut av nyttigheterna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?