Guldfisk

Guldfisk

Av: / Foto: NOBBAN
Annons

Ingredienser

    1. ca 400 g torsk eller annan vit fisk
    2. 1 stor morot
    3. 2 - 3 palsternackor
    4. 1 dm purjolök
    5. 1 apelsin
    6. 2 dl crème fraîche
    7. 1 msk tomatpuré
    8. 1 msk kycklingfond
    9. 1 tsk curry
    10. 1 tsk gurkmeja
    11. salt
    12. peppar
    13. smör

Gör så här

    1. 1.

      Skala och skiva grönsakerna. Stek dem i smör och lägg över i ugnsform.

    2. 2.

      Skär fisken i bitar om du använder fiskblock. Lägg fisken på grönsakerna. Salta lätt.

    3. 3.

      Fräs curryn snabbt i lite smör. Tillsätt tomatpuré, kycklingfond, gurkmeja och crème fraîche.

    4. 4.

      Tvätta apelsinen. Riv skalet och pressa ur saften. Blanda ner i såsen och smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Häll såsen över fisken och grädda i 175 grader tills grönsakerna är mjuka och fisken ogenomskinlig.

Är innehållet i detta recept olämpligt?