Gulaschsoppa på kycklingfärs

Gulaschsoppa på kycklingfärs

Av: / Foto: Fredrik Ödman
30 min
4 personer
Värmande gulaschsoppa på kycklingfärs.
Fler recept på:
Budgetmat, Vitlök, Potatis, Tomater, Soppa
Annons

Ingredienser

    1. 1 st gul lök
    2. 2 st morötter
    3. 4–5 st potatisar
    4. olja till stekning
    5. 300 g kycklingfärs
    6. 1 tsk hel kummin
    7. 3 st vitlöksklyftor
    8. 1 burk krossade tomater, ca 400 g
    9. 2 msk tomatpuré
    10. 8 dl hönsbuljong
    11. salt och peppar
  1. Servering

    1. crème fraiche
    2. bröd

Gör så här

    1. 1.

      Skala och finhacka löken. Skala morötterna och skiva tunt. Skala potatisen och skär i kuber.

    2. 2.

      Hetta upp lite olja i en stekpanna, smula ner färsen och stek den gyllenbrun.

    3. 3.

      Blanda ner löken, morötterna, potatisen och kumminen. Låt allt fräsa i någon minut. Pressa i vitlöksklyftorna och tillsätt de krossade tomaterna, tomatpurén och buljongen.

    4. 4.

      Låt soppan koka i ca 15 minuter, smaka av med salt och peppar. Servera rykande varm, gärna med en klick crème fraiche och bröd.

Tips från kocken

Soppan smakar lika gott med till exempel oxfärs.
Fler recept på:
Budgetmat, Vitlök, Potatis, Tomater, Soppa
Är innehållet i detta recept olämpligt?