Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

Av: / Foto: Katja Kristoferson
40 min
2 personer
Lättlagad skidåkarklassiker som bara blir bättre om den tillagas i förväg och värms upp.
Fler recept på:
Potatis, Tomater, Vitlök, Morot, Soppa
Annons

Ingredienser

    1. 200 g grytbitar av nöt
    2. ½ msk rapsolja
    3. 1 st gul lök, hackad
    4. 1 st vitlöksklyfa, hackad
    5. 1 msk paprikapulver
    6. 1 krm stött kummin
    7. 1 msk tomatpuré
    8. 2 dl passerade tomater
    9. 3 dl vatten + 1 köttbuljongtärning Ⓖ Ⓛ
    10. 100 g potatis, tärnad
    11. 75 g morot, tärnad
    12. salt och nymald svartpeppar
    13. ev lite cayennepeppar
  1. Garnering och tillbehör:

    1. persilja
    2. 4 msk matyoghurt Ⓛ

Gör så här

    1. 1.

      Skär köttet i mindre tärningar. Hetta upp oljan i en gryta och bryn köttet tills det fått färg.

    2. 2.

      Tillsätt lök, vitlök, kryddor och tomatpuré och låt det fräsa med ett par minuter. Häll i tomater och buljong och låt koka minst 15 minuter, men gärna uppemot en timme om tid finns. Lägg ner potatis och morötter och koka cirka 15 minuter till. Smaka av med salt, peppar och eventuellt cayennepeppar.

Fler recept på:
Potatis, Tomater, Vitlök, Morot, Soppa
Är innehållet i detta recept olämpligt?