Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

Av: / Foto: Kent Jardhammar
25 min
4 portioner
Denna härliga gulaschsoppa ger både värme, mättnad och en härlig smakupplevelse med toner av paprika och lök. Yoghurt ger en mild kontrast till denna smakrika soppa.
Fler recept på:
Soppa, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 300 g bog av nöt
    2. 4 st potatisar
    3. 3 st morötter
    4. 1 st gul lök
    5. 1 msk smör
    6. 2 tsk salt
    7. 1/2 tsk peppar
    8. 1 liter vatten
    9. 2 st köttbuljongtärningar
    10. 2 msk tomatpuré
    11. 2 tsk paprikapulver
  1. Servering

    1. 2 dl turkisk yoghurt

Gör så här

    1. 1.

      Skär köttet i små bitar.

    2. 2.

      Skala potatisen och skär den i sockerbitsstora bitar. Skala och skiva morötter och lök.

    3. 3.

      Stek kött och lök i smör i en stekpanna eller järngryta. Salta och peppra. Lägg över i en gryta. Tillsätt resten av ingredienserna och sjud soppan 20 min. Späd ev med mer buljong.

    4. 4.

      Smaka av med salt och peppar. Servera med yoghurt och bröd.

Tips från kocken

Glutenintolerans: Servera glutenfritt bröd till soppan. Laktosintolerans: Välj laktosfria mejerivaror. □Dietist: Bim Åkers
Fler recept på:
Soppa, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?