Gulasch

Gulasch

Av: / Foto: Jenny G
4 portioner
Gör gärna dagen före då soppan blir godare om den får stå till sig.
Annons

Ingredienser

    1. 500 g högrev
    2. 4 st gula lökar
    3. 1 st paprika
    4. 1 st chilifrukt
    5. 1 msk tomatpuré
    6. 5 st vitlöksklyftor
    7. 1 msk mejram
    8. 5 msk paprikapulver
    9. 1 msk hel kummin
    10. 4 st medelstora potatisar
    11. 250 g rotselleri
    12. 2 st morötter
    13. 2 l oxbuljong
    14. 1/2 tsk sambal oelek
    15. 1 msk olja till stekning
    16. 1 tsk salt
    17. 1 krm peppar
  1. Till servering

    1. crème fraiche
    2. finhackad persilja
    3. gott bröd

Gör så här

    1. 1.

      Skär köttet i tärningar 2x2 cm. Bryn i omgångar i olja i gryta.

    2. 2.

      Skala och hacka löken. Kärna ur och hacka paprika och chili. Bryn tillsammans med köttet.

    3. 3.

      Krydda med tomatpuré, pressad vitlök, mejram, paprikapulver, kummin, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar.

    4. 4.

      Skala och tärna potatis, rotselleri och morötter. Lägg ner i grytan. Häll i oxbuljong.

    5. 5.

      Låt soppan sjuda 2 timmar. Smaka eventuellt av med sambal oelek för extra styrka.

    6. 6.

      Servera med crème fraiche, persilja och gott bröd.

Är innehållet i detta recept olämpligt?