Grytbröd

Grytbröd

Av: / Foto: Sara
60 min
1 Limpa
Kalljöst bröd i gjutjärnsgryta
Annons

Ingredienser

    1. 12 G Jäst
    2. 3,5 Dl Kallt vatten
    3. 2 Msk Olivolja
    4. 2 Dl Grovt rågmjöl
    5. 6 Dl Vetemjöl
    6. 2 Tsk Salt

Gör så här

    1. 1.

      Lös jästen i vattnet, i en stor bunke. Blanda ner övriga ingredienser och rör tills degen gått ihop. Plasta in med folie och låt stå i kylskåpet över natten.

    2. 2.

      Sätt in en gjutgärnsgryta med lock i nedre delen av ugnen, och sätt samtidigt ugnen på 250°C. Tag fram degen och låt stå i rumstemperatur medan ugnen blir varm.

    3. 3.

      Lägg degen i den varma grytan och lägg på locket. Sätt in grytan i ugnen och sänk sedan värmen till 225°C. Grädda brödet med lock på i 30 minuter, tag sedan av locket och grädda i ytterligare 20 minuter .

Är innehållet i detta recept olämpligt?