Gryta med fisk och rotsaker

Gryta med fisk och rotsaker

Av:
30 min
6 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 800 g kolja el annan fisk
    2. 1,5 tsk salt
    3. 4 st schalottenlökar i strimlor
    4. 1 st vitlöksklyfta i strimlor
    5. 4 st potatisar i bitar
    6. 3 st morötter i bitar
    7. 2 st palsternackor i bitar
    8. 250 g rotselleri i bitar
    9. 2-3 msk smör
    10. 2 dl torrt vitt vin
    11. 1 dl fiskbuljong
    12. 3 dl creme fraiche
    13. 1 dl hackad dill
    14. 2 msk rivet citronskal
    15. 200 g räkor
    16. Salt
    17. Peppar

Gör så här

    1. 1.

      Skär fisken i portionsbitar, strö över salt och låt ligga i rumstemperatur med plastfolie minst 20 minuter.

    2. 2.

      Fräs lök, potatis och rotsaker i smör.

    3. 3.

      Slå på vitt vin och buljong och låt det sjuda tills rotsakerna knappt är mjuka, 10-15 min.

    4. 4.

      Blanda i creme fraiche och koka upp.

    5. 5.

      Torka av fisken och lägg den i grytan. Sjud tills fisken är precis genomkokt, 3-5 min.

    6. 6.

      Blanda i dill, citronskal och räkor. Hetta upp och smaka av med salt och peppar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?