Grundrecept saffransdeg

Grundrecept saffransdeg

Av: / Foto: Pontus Ferneman
120 min
1 deg
Med en bra grunddeg kan man baka mycket gott!
Fler recept på:
Bullar, Advent, Jul
Annons

Ingredienser

    1. 1 pkt jäst
    2. 4½ dl rumstemp mjölk
    3. 2 kuvert saffran à 1/2 g
    4. 1½ dl strösocker
    5. ½ tsk salt
    6. 1 st stort ägg
    7. 13½ –15 dl vetemjöl
    8. 175 g mjukt smör

Gör så här

    1. 1.

      Smula ner jästen i en bunke och lös den i mjölken. Mortla saffranet med lite av sockret.

    2. 2.

      Tillsätt saffran, socker, salt, ägg och hälften av mjölet i mjölken. Klicka i smöret. Tillsätt nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen.

    3. 3.

      Arbeta degen smidig. Låt jäsa under duk 1–1½ timme.

Tips från kocken

Detta recept på deg används för flera olika julbak!
Fler recept på:
Bullar, Advent, Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?