Grundrecept: Glutenfria semlor

Grundrecept: Glutenfria semlor

Av: / Foto: Pontus Ferneman
14 bullar
Fettisdagen är äntligen här och det är dags att frossa i semlor. Här bjuder vi på ett grundrecept på semlor, fritt från gluten.
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 75 g smör
    3. 2 1/2 dl mjölk
    4. 25 g jäst
    5. 1 tsk fiberhusk
    6. 1/2 dl strösocker
    7. 1 tsk kardemumma, malen
    8. 1 ägg
    9. 7 dl glutenfri mjölmix
    10. 2 tsk bakpulver
  1. Pensling

    1. 1 ägg

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt degvätskan och rör ut jästen.

    2. 2.

      Tillsätt fiberhusk och låt svälla 10 min. Tillsätt övriga ingredienser, arbeta degen smidig, låt jäsa 45 minuter under bakduk.

    3. 3.

      Spritsa eller rulla ut till en längd och bullar, låt jäsa ytterligare 20 min.

    4. 4.

      Pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter för längder och 10 minuter för bullar. Låt kallna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?