Grunddeg semlor

Grunddeg semlor

Av: / Foto: Pontus Ferneman
80 min
24 bullar
Perfekt för fettisdagen!
Annons

Ingredienser

    1. 50 g jäst
    2. 3½ dl mjölk (rumstemp)
    3. 1 tsk stött kardemumma
    4. 1¼ dl strösocker
    5. 1 st ägg
    6. ½ tsk salt
    7. 150 g mjukt smör
    8. 11–12 dl vetemjöl special

Gör så här

    1. 1.

      Smula ner jästen i en bunke. Rör i lite av mjölken, vispa runt så att jästen löser sig.

    2. 2.

      Häll i resten av mjölken, kardemumman, sockret, ägget och saltet. Tillsätt det riktigt mjuka smöret klickvis. Arbeta in nästan allt mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig och blank med degkrokar ca 5 min. Låt jäsa under duk i minst 1 tim.

Är innehållet i detta recept olämpligt?