Grovt filmjölksbröd

Grovt filmjölksbröd

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl grahamnsmjöl
    2. 3 dl rågsikt
    3. 5 dl vetemjöl
    4. 2,5 dl fibrex
    5. 1,75 dl vetekli
    6. 1,75 dl grovt rågmjöl
    7. 2,5 dl vetegroddar
    8. 2 tsk salt
    9. 5 tsk bikarbonat
    10. 1,5 dl mörk sirap
    11. 1 liter lättfil

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Blanda de torra ingredienserna tillsammans. Häll i filen samt sirapen.

    3. 3.

      Lägg smeten direkt i smorda formar (2 st x 2 liter). Smeten ska vara ganska kladdig.

    4. 4.

      Grädda i ugn ca 2 timmar. Brödet går bra att frysa.

Är innehållet i detta recept olämpligt?