Grovt bröd utan jäst

Grovt bröd utan jäst

Av:
1 st
Annons

Ingredienser

    1. 1 dl Solroskärnor
    2. 1/2 dl Linfrö
    3. 2 1/2 dl Vetekli
    4. 3/4 dl Vetekross
    5. 2 dl Vetemjöl
    6. 3 dl Grahamsmjöl
    7. 1 tsk Salt
    8. 1 tsk Bikarbonat
    9. 4 dl Filmjölk
    10. 1/2 dl Sirap

Gör så här

    1. 1.

      Smörj och bröa en form med linfrö, 1 1/2 l.

    2. 2.

      Blanda allt torrt, häll sedan i filmjölk och sirap. Rör ihop med elvisp. Häll i formen och strö över solrosfrön.

    3. 3.

      Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.

Är innehållet i detta recept olämpligt?