Grovt bröd med hasselnötter och russin

Grovt bröd med hasselnötter och russin

Av: / Foto: Wolfgang Kleinschmidt
120 min
24 bitar
Recept på glutenfritt bröd. Saftigt och gott grovt bröd som bakas på långpanna. Om man vill ha mindre sött bröd så kan man utesluta russinen.
Annons

Ingredienser

    1. 50 g jäst
    2. 6 dl vatten, ljummet 37 grader
    3. 1 000 g Mix Well Fullkornsbröd mjölmix
    4. 2 dl russin
    5. 2 1/2 dl hasselnötter
    6. 2 msk krossade linfrön
    7. 2-3 msk sesamfrön

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Blanda jäst, vatten och mjölmix i en degblandare.

    3. 3.

      Arbeta degen 5-10 minuter. Tillsätt russin, hasselnötter och blanda väl.

    4. 4.

      Låt degen jäsa ca 45 minuter under bakduk.

    5. 5.

      Bred ut smeten på en långpanna med bakplåtspapper.

    6. 6.

      Strö över krossade linfrön och sesamfrön.

    7. 7.

      Låt jäsa ytterligare ca 25 minuter under bakduk.

    8. 8.

      Grädda brödet mitt i ugnen i 15 minuter.

    9. 9.

      Sänk värmen till 180 grader och grädda ytterligare 10-15 minuter (tills brödet fått fin färg och känns genomgräddat).

    10. 10.

      Ta ut brödet, lyft upp det från långpannan och låt det svalna på galler.

    11. 11.

      Skär upp i bitar, fyrkanter eller i längder och skiva upp.

Är innehållet i detta recept olämpligt?