Grova frukostbullar

Grova frukostbullar

Av: / Foto: Wolfgang Kleinschmidt
105 min
12 bröd
Om man vill kan man byta ut havremjölken mot hälften vatten och hälften vanlig mjölk.
Annons

Ingredienser

    1. 25 g jäst
    2. 5 1/2 dl havremjölk, ljummen
    3. 1/2 dl rapsolja
    4. 1 tsk strösocker
    5. 1 dl psylliumfrön
    6. 1 dl fibrex
    7. 3 dl havregryn
    8. 4 dl bovetemjöl
    9. 1 tsk brödkryddor
    10. 1/2 tsk salt

Gör så här

    1. 1.

      Smula ner jästen i en bunke. Häll på havremjölken och resten av alla ingredienser.

    2. 2.

      Blanda ihop degen ordentligt gärna i maskin.

    3. 3.

      Sätt plastfilm över bunken och låt jäsa i ca 50 minuter.

    4. 4.

      Klicka upp 12 bitar på en plåt med bakplåtspapper.

    5. 5.

      Forma ihop till runda bollar med mjölade fingrar och platta till lite.

    6. 6.

      Jäs på plåten ca 10 minuter. Sätt ugnen på 230 grader.

    7. 7.

      Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter tills bröden börjar få lite färg på ytan.

    8. 8.

      Låt bröden svalna på galler och förvara sedan i tät påse.

Är innehållet i detta recept olämpligt?