Grönt Ärtskum

Grönt Ärtskum

Av:
30 min
4 Portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1 st Schallotenlök hackad
    2. 20 g Smör
    3. 3 dl Grädde
    4. 2 dl Vatten
    5. 0,5 st Citron - rivet skal
    6. 1 st Lagerblad
    7. 250 g Frysta ärtor
    8. 1 knivsudd Muskotnöt
    9. 3 st Gelatinblad
    10. Salt
    11. Peppar

Gör så här

    1. 1.

      Fräs löken i smöret till den mjuknar. Häll på grädde och vatten. Lägg i citronskal, lagerblad och lite salt. Låt koka ihop

    2. 2.

      Tillsätt de frysta ärtorna och mixa soppan slät. Sila bort skalen. Smaka av med Salt, Peppar och lite riven muskot. Låt det blötlagda gelatinet smälta i soppan.

    3. 3.

      Häll soppan i sifonen och ladda med 2 st kolsyrepatroner. Skaka om och servera direkt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?