Grönsakssoppa och getosttoast

Grönsakssoppa och getosttoast

Av: / Foto: Betina Hastoft
60 min
4 portioner
En rustik soppa där vi använder broccolistockarna som blev rest från den ljumma broccolisallad (se separat recept).
Fler recept på:
Vitlök, Potatis, Tomater, Broccoli, Sallad, Soppa
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 250°
    2. 2 st gula lökar
    3. ½ st squash
    4. 1 st röd paprika
    5. ½ st butternut squash
    6. 300 g potatis
    7. 2 st broccolistockar
    8. olja till stekning
    9. 1 st litet knippe färsk timjan
    10. ca 1½ liter grönsaksbuljong
    11. 250 g tomater
    12. 1 st litet knippe persilja
    13. 2 st vitlöksklyftor
    14. salt och nymald peppar
  1. Getosttoast

    1. 1 st rulle getost, 200 g
    2. 8 st skivor ljust fullkornsbröd
    3. 4 st kvistar timjan

Gör så här

    1. 1.

      Skala löken och grovhacka den. Skär squash och paprika i stora tärningar.

    2. 2.

      Skala butternut squash och potatis och skär också dem i stora tärningar. Skär broccolistockarna i tärningar om 1x1 cm.

    3. 3.

      Stek alla grönsaker i olja i en stor gryta 5–10 minuter. Tillsätt timjan och buljong så att det täcker. Koka upp och låt soppan koka 20 minuter.

    4. 4.

      Skär tomaterna i stora tärningar. Skölj och hacka persiljan. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Lägg alltsammans i soppan och låt koka 5 minuter. Salta och peppra.

    5. 5.

      Getosttoast: Sätt ugnen på 250° grillfunktion. Skiva getosten och lägg skivorna på brödskivorna. Gratinera några minuter. Strö över timjan och lite nymald peppar.

    6. 6.

      Servera bröden till soppan.

Fler recept på:
Vitlök, Potatis, Tomater, Broccoli, Sallad, Soppa
Är innehållet i detta recept olämpligt?