Grönsakssalsa med nektariner och fetaost

Grönsakssalsa med nektariner och fetaost

Av: / Foto: Anders Norrsell
25 min
4 personer
Mango chutney ger mycket smak åt grönsakerna, de rostade nektarinerna och fetaosten.
Fler recept på:
Bönor, Rödlök, Tomater, Sallad, Fetaost
Annons

Ingredienser

    1. 500 g körsbärstomater i olika färger
    2. 1 st rödlök
    3. 50 g valfri grönsallad
    4. 150 g valfria bönor
    5. 150 g fetaost
    6. 4 st nektariner
    7. 1/2 dl mango chutney
    8. 2 msk olivolja
    9. 1/2 dl finhackad persilja
    10. 1 msk finhackad mynta

Gör så här

    1. 1.

      Dela tomaterna. Skala och finhacka löken. Ansa och dela salladen i mindre bitar. Ansa bönorna och koka dem hastigt i lättsaltat vatten, spola av i kallt vatten. Dela fetaosten i bitar.

    2. 2.

      Dela nektarinerna i bitar och grilla dem ca 5 minuter eller stek dem i lite olja.

    3. 3.

      Blanda mango chutney, olivolja, persilja och mynta. Blanda ihop samtliga ingredienser och fördela i en skål eller på ett generöst fat. Garnera och servera.

Fler recept på:
Bönor, Rödlök, Tomater, Sallad, Fetaost
Är innehållet i detta recept olämpligt?