Grönsaksrisotto med räkor

Grönsaksrisotto med räkor

Av:
45 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl avorioris
    2. 6 dl grönsaksbuljong
    3. 1 dl yoghurt
    4. 2 dl riven parmesan
    5. salt, peppar
    6. 200 g svamp
    7. smör till stekning
    8. 400 g skalade räkor
  1. Garnering

    1. citron
    2. oregano

Gör så här

    1. 1.

      Häll ris och buljong i en kastrull. Sjud på svag värme under lock tills riset mjuknat, ca 30 min. Rör då och då

    2. 2.

      Rör ner yoghurt och parmesan. Krydda

    3. 3.

      Skiva svampen och stek den i smör tills den fått fin färg. Fördela den på risotton tillsammans med räkorna. Garnera med citron och färsk oregano

Är innehållet i detta recept olämpligt?