Grönsakspizza med oliver och salami

Grönsakspizza med oliver och salami

Av: / Foto: Kent Jardhammar
60 min
5 portioner
Pizzaoliver är urkärnade, skivade kalamataoliver som smaksatts med rosmarin och oregano. Praktiskt till pizzabaket.
Fler recept på:
Picknickmat, Basilika
Annons

Ingredienser

    1. 25 g jäst
    2. 2 dl ljummet vatten
    3. 2 msk olja
    4. 1/2 tsk salt
    5. 6 dl vetemjöl
  1. Fyllning 1

    1. 1 dl pizza- eller pastasås
    2. 220 g pizzaoliver
    3. 200 g riven mozzarella eller annan ost
  2. Fyllning 2

    1. 1 st skivad squash
    2. 1 st gul eller röd paprika
    3. 2 msk olivolja
    4. 1 tsk salt
    5. 2 krm grovmald svartpeppar
    6. 1/2 st kruka basilika
    7. 100 g salami

Gör så här

    1. 1.

      Smula jästen och rör ut den i det 37-gradiga vattnet. Tillsätt olja, salt och större delen av mjölet. Låt degen jäsa 30 min.

    2. 2.

      Skiva squash och paprika, lägg dem i en bunke och blanda med olja, salt och peppar. Stek grönsakerna i en grill- eller stekpanna.

    3. 3.

      Dela degen i fyra delar. Kavla ut fyra pizzor på två bakpappersklädda plåtar. Bred på såsen. Strö över oliver och ost. Grädda pizzorna i 250° i omgångar eller i varmluftsugn, 6–8 min.

    4. 4.

      Blanda grönsakerna med basilika och fördela dem ovanpå pizzorna. Lägg dit rosor av salami.

Fler recept på:
Picknickmat, Basilika
Är innehållet i detta recept olämpligt?