Grönsaksfylld portabellosvamp

Grönsaksfylld portabellosvamp

Av:
20 min
2 port
Annons

Ingredienser

    1. 2 stora portabello
    2. 1 liten vitlöksklyfta
    3. 1/2 gul lök
    4. 1/2 röd paprika
    5. 1/2 gul paprika
    6. 1 tomat
    7. olja till stekning
    8. salt, svartpeppar
    9. 1 krm örtagårdskrydda
    10. 2 msk hackad basilika
    11. 2 msk grädde
    12. 1/2 dl riven parmesan
  1. Tillbehör

    1. 30 g salladsmix
    2. 1/2 dl riven parmesan
    3. 2 msk rostade solrosfrön
    4. 1/2 skivad rödlök
    5. 2 basilikakvistar

Gör så här

    1. 1.

      Gröp försiktigt ur svampen och hacka inkråmet. Lägg svamparna i en ugnsform. Skal och finhacka vitlök och lök. Finhacka hälften av paprikan och skiva hälften. Skär tomaten i bitar

    2. 2.

      Hetta upp olja in en stekpanna och stek inkråmet, vitlök, hackad paprika och tomat. Tillsätt salt, peppar, kryddor, grädde och ost. Koka upp och fördela i svamparna. Stek i 200 grader ca 15 min

    3. 3.

      Lägg sallad på tallrikarna och lägg på svamp, ost, solrosfrön, lök och basilika

Är innehållet i detta recept olämpligt?