Grönsaksfräs med ägg och yoghurtsås

Grönsaksfräs med ägg och yoghurtsås

Av:
20 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. ca 200 g färska sockerärter
    2. 1 burk minimajs
    3. 1 burk röda bönor
    4. 1 kruka romansallad (eller 1 huvud isbergssallad)
    5. 1/2 purjolök
    6. 2 vitlöksklyftor
    7. 1 röd chilipeppar
    8. 1 msk rapsolja
    9. 4 löskokta eller pocherade ägg
  1. Yoghurtsås

    1. 1,5 dl yoghurt
    2. 2 tsk citronpeppar
    3. 1 tsk flytande honung
  2. Till servering

    1. hoisinsås
    2. varmt strimlat pitabröd

Gör så här

    1. 1.

      Skär sockerärterna mitt itu. Låt majsen och bönorna rinna av. Strimla salladen grovt och purjolöken fint. Pressa vitlöksklyftorna och skär chilipepparn i fina ringar

    2. 2.

      Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller gryta, lägg i grönsakerna och fräs dem under omrörning några min

    3. 3.

      Fördela grönsaksfräset på varma fat och placera äggen ovanpå. Smaka av yoghurten med citronpeppar och flytande honung och lägg en klick på äggen

    4. 4.

      Ringla över lite hoisinsås och servera grönsaksfräset med varma, strimlade pitabröd

Är innehållet i detta recept olämpligt?