Grönsaksbröd

Grönsaksbröd

Av:
140 min
Annons

Ingredienser

    1. 5 dl mjölk
    2. 50 g jäst
    3. 75 g rumsvarmt smör
    4. 2 tsk salt
    5. 2 msk honung
    6. 12-13 dl vetemjöl
  1. Fyllning

    1. 3 morötter
    2. 3 gula lökar
    3. 2 msk smör
    4. 1/2 dl färska örtkryddor
    5. grovsalt

Gör så här

    1. 1.

      Värm mjölken till 37 grader och sula ner jästen. Rör om till den löst sig. Tillsätt smör, salt, honung och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 45 min

    2. 2.

      Skala morötter och lök. Riv morötterna och hacka löken. Fräs i smör ca 5 min. Rör i örtkryddorna och lite grovsalt.

    3. 3.

      Sätt ugnen på 250 grader. Arbeta degen på ett mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en 0,5 cm tunn kaka. Strö över grönsakerna och rulla ihop. Forma till runda kransar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 20 min

    4. 4.

      Gör några snitt och strö över grovsalt. Grädda i nedre delen av ugnen 10 min, sänk värmen till 200 grader och grädda ytterligare 25 min. Låt bröden svalna under bakduk

Är innehållet i detta recept olämpligt?