Grönsaks- och  färsgratäng

Grönsaks- och färsgratäng

Av:
55 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 400 g nötfärs
    2. 2 morötter
    3. 4 potatisar
    4. 1 stor rödlök
    5. 65 g färsk spenat
    6. 1 msk oregano
    7. 6 små tomater
  1. Ostsås

    1. 50 g smör
    2. 2 msk vetemjöl
    3. 4 dl gräddmjölk
    4. 2 dl riven ost

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Klicka ner färsen och stek tills köttet fått lite färg. Krydda med salt och peppar. Lägg färsen i en eldsfast form.

    2. 2.

      Skala morötter, potatis och lök och skär allt i mindre bitar. Stek bitarna nästan mjuka i en stekpanna. Blanda sedan ner spenaten och låt den mjukna. Krydda med salt, peppar och oregano. Blanda grönsakerna med färsen i formen. Dela tomaterna och lägg ovanpå.

    3. 3.

      Sås: Smält smöret i en kastrull och pudra på mjölet. Häll på gräddmjölken och låt koka upp omrörning. Späd med lite mjölk om såsen blir lite tjock. Tillsätt osten och låt den smälta under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Häll såsen över färsen och grönsakerna och gratinera mitt i ugenen ca 30 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?