Grönsaker med knaprigt fläsk

Grönsaker med knaprigt fläsk

Av: / Foto: Olof Abrahamsson
46 min
4 portioner
Lättlagad och god vardagsrätt med fläsk, spenat och broccoli.
Fler recept på:
Broccoli, Fläsk
Annons

Ingredienser

    1. 3 st port kokt valfritt ris
    2. 1 st broccoli
    3. 1 stor påse spenat (200 g)
    4. 2–3 msk smör
    5. 3 dl gräddmjölk 50/50
    6. salt och vitpeppar
    7. ljus snabbredning
    8. 125 g riven ost
    9. 150 g kallrökt fläsk alt varmrökt

Gör så här

    1. 1.

      Bottna en smord ugnsform med kokt ris.

    2. 2.

      Förväll broccolin i buketter kort i lättsaltat vatten och låt rinna av i durkslag.

    3. 3.

      Red av med snabbredning till en tjock sås, låt puttra ytterligare ett par min. Ta kastrullen från värmen och rör ner större delen av osten, spara lite till garnering.

    4. 4.

      Fräs spenaten i smör i en stor kastrull i ett par min tills den sjunkit ihop, låt det mesta av vätskan sjuda bort i ett par min och häll från resten. Tillsätt gräddmjölk och låt det puttra ihop ett par min, smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Lägg broccolibuketterna längs sidan och häll spenatstuvningen över i mitten i formen. Strö över osten och lägg på knaperstekta fläsktärningar i mitten. Gratinera i ca 20 min i 225°.

Fler recept på:
Broccoli, Fläsk
Är innehållet i detta recept olämpligt?