Grönkålssoppa med skinkbaguette

Grönkålssoppa med skinkbaguette

Av: / Foto: Kent Jardhammar
15 min
Supersnabb och god grönkålssoppa serverad med skinkbaguette.
Fler recept på:
Budgetmat, Tomater, Soppa
Annons

Ingredienser

    1. 8 dl vatten
    2. 2 tärningar kött- eller grönsaksbuljong
    3. 500 g hackad fryst grönkål
    4. 1/2 dl vetemjöl
    5. 1 dl crème fraiche eller grädde
    6. 1 tsk salt
    7. 3 krm vitpeppar
  1. Skinkbaguette

    1. 1 st baguette
    2. smör
    3. 1 msk senap
    4. 100 g skivad rökt skinka
    5. 150 g småtomater
    6. 100 g skivad ost

Gör så här

    1. 1.

      Dela på brödet och bred på smör och senap. Lägg på skinka, skivad tomat och ost. Gratinera i 250° ca 5 min.

    2. 2.

      Koka upp buljongen. Lägg ner grönkålen och koka upp.

    3. 3.

      Blanda mjölet med lite kallt vatten och rör ner det i soppan. Tillsätt crème fraiche och sjud 5 min. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Servera med gratinerad skinkbaguette.

Tips från kocken

Glutenintolerans: Red soppan med majsstärkelse. Välj glutenfritt bröd. Laktosintolerans: Välj laktosfria mejeriprodukter.
Fler recept på:
Budgetmat, Tomater, Soppa
Är innehållet i detta recept olämpligt?