Grönkålssoppa med ädelost

Grönkålssoppa med ädelost

Av: / Foto: Kent Jardhammar
20 min
4 portioner
Krämig grönkålsoppa med ädelost.
Fler recept på:
Soppa, Budgetmat
Annons

Ingredienser

    1. 1,3 liter vatten
    2. 2 st köttbuljongtärningar
    3. 400 g fryst hackad grönkål
    4. 2 dl grädde
    5. 3 msk mjöl
    6. 1 tsk salt
    7. 2 krm mald vitpeppar
    8. 150 g ädelost
    9. 100 g skivad kalkon

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp vatten och buljongtärningar. Lägg ner grönkålen att tina.

    2. 2.

      Blanda grädde och mjöl och rör ner det i soppan. Låt sjuda några min. Smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Lägg ner smulad ost i soppan. Servera med kalkonsmörgås.

Tips från kocken

Glutenintolerans: Red soppan med majsstärkelse. Servera glutenfritt bröd till kalkonsmörgåsen. Laktosintolerans: Välj laktosfri matgrädde och sojabaserad ost med ädelostsmak.
Fler recept på:
Soppa, Budgetmat
Är innehållet i detta recept olämpligt?