Grönkålssallad med halstrad tonfisk med miso- och tahinisås

Grönkålssallad med halstrad tonfisk med miso- och tahinisås

Av: / Foto: Lina Eidenberg Adamo
20 min
4 personer
Riktigt smarrig matig sallad med halstrad tonfisk.
Fler recept på:
Sallad, Vitlök, Äpple, Citron, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 400 g tonfisk, MSC-märkt
    2. nymald svartpeppar
    3. 250 g grönkål
    4. 1 st citron, juice
    5. 1 st stor vitlöksklyfta (i mycket tunna skivor)
    6. 1 1/2 msk olivolja
    7. havssalt efter smak
    8. 1 st granatäpple (urkärnat)
  1. Miso- och tahinisås:

    1. 2 msk vit misopasta
    2. 1 1/2 msk tahini
    3. 1 1/2 msk lönnsirap
    4. 1 msk olivolja
    5. 1 1/2 msk tamari-soja
    6. 1 1/2 msk risvinäger
    7. 1 nypa svartpeppar
    8. 1 krm koriander
    9. 1 nypa cayennepeppar

Gör så här

    1. 1.

      Rulla tonfisken i svartpeppar, halstra den lätt och skiva upp. Strimla grönkålen. Vispa ihop citron, vitlök och olivolja och blanda försiktigt med grönkålen. Strö över granatäpplekärnor.

    2. 2.

      Blanda ingredienserna till miso- och tahinisåsen väl, servera vid sidan av.

Tips från kocken

Hittar du inte MSC-märkt tonfisk, använd Salmalax i stället
Fler recept på:
Sallad, Vitlök, Äpple, Citron, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?