Grönkålssallad med getost och granatäpple

Grönkålssallad med getost och granatäpple

Av:
15 min
8 port
Det går bra att byta ut grönkålen mot babyspenat.
Annons

Ingredienser

    1. 350 g grönkål
    2. 2 msk olivolja
    3. ½ tsk salt
    4. 75 g pumpakärnor
    5. ½ granatäpple
    6. 225 g getost
  1. Vinägrett

    1. 1 dl olivolja
    2. 2 msk balsamvinäger
    3. 1 msk dijonsenap
    4. 3 msk apelsinjuice
    5. flingsalt
    6. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Skölj grönkålen och låt torka. Om du inte har köpt färdighackad skär du den i mindre bitar. Skär bort de grova stjälkarna. Lägg grönkålen på ett stort uppläggningsfat eller i en stor skål.

    2. 2.

      Strö över lite salt och olivolja. Använd händerna för att massera in det i kålen.

    3. 3.

      Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna på medelhög värme tills de har fått lite färg. Sätt åt sidan.

    4. 4.

      Kärna ur granatäpplet.

    5. 5.

      Blanda ihop alla ingredienser till vinägretten i en skål. Häll det över kålen och se till att det blandas ordentligt.

    6. 6.

      Strö över nästan alla pumpa- och granatäppelkärnor, spara några till garnering. Blanda ihop.

    7. 7.

      Smula getosten över salladen och toppa med resten av pumpa- och granatäppelkärnorna. Krydda med nymalen svartpeppar och flingsalt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?