Grönkålssallad med fetaost

Grönkålssallad med fetaost

Av: / Foto: Kent Jardhammar
10 min
8 portioner
En fräsch tabbouleh med bulgur, citronsaft och myntablad. Toppad med fetaost och grönkål blir den ett spännande tillskott på årets julbord. Passar utmärkt till skinkans sälta.
Fler recept på:
Jul, Tomater, Citron, Sallad, Fetaost
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl bulgur
    2. 130 g grönkål
    3. 4 kvistar mynta
    4. 3 st salladslökar
    5. 1/2 st gurka
    6. 3 st tomater
    7. juice och rivet skal av 1/2 citron
    8. 1/2 dl olivolja
    9. 1–2 krm mald kanel
    10. 1 tsk salt
    11. 2 krm mald svartpeppar
    12. 150 g fetaost

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp 4 dl vatten och häll över bulgurn, det ska täcka alla gryn. Låt stå ca 30 minuter, eller längre tid om du vill att den ska vara lite mjukare.

    2. 2.

      Skölj grönkålen, skär bort den hårda stocken/nerven i mitten av bladet. Skär bladen i bitar och lägg dem i en matberedare med kniv. Mixa bladen smått, ca 1 1/2 min.

    3. 3.

      Finhacka myntabladen och salladslöken. Skär gurkan och tomaterna kärnfria. Kasta kärnorna och skär köttet i småbitar.

    4. 4.

      Häll bulgurn i ett durkslag så att överblivet vatten rinner bort. Tvätta och riv citronen, använd gärna ett zestjärn. Det är bara det gula på citronen som ska rivas, det vita är beskt. Pressa ut saften från 1/2 citron. Blanda grönsakshacket med bulgurn. Tillsätt citron, olja, kanel, salt och peppar. Smula fetaosten och blanda den i salladen.

    5. 5.

      Servera salladen på julbordet. Gärna med extra citron som var och en kan pressa över.

Fler recept på:
Jul, Tomater, Citron, Sallad, Fetaost
Är innehållet i detta recept olämpligt?