Grönkålspizza med roquefort, fikon och citron

Grönkålspizza med roquefort, fikon och citron

Av: / Foto: Sanna Livijn Wexell
60 min
4 Portioner
En vit pizza, även kallad "pizza bianca", är helt enkelt pizza utan tomatsås. Den här varianten är toppad med en magiska smakkombinationen av grönkål, fikon och roquefort. Perfekt att skära upp i mindre bitar och servera som tilltugg till en drink eller p
Annons

Ingredienser

  1. Pizzadeg

    1. 2,5 dl Vatten
    2. 25 g Jäst
    3. 6,5 dl Vetemjöl
    4. 1 krm Salt
  2. Topping

    1. 250 g Grönkål
    2. 1 Msk Olivolja
    3. Salt
    4. Peppar
    5. 1 dl Crème Fraiche
    6. 100 g Riven Ost
    7. 0,5 Rödlök
    8. 4 Färska Fikon
    9. 1 Citron
    10. Svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Pizzadeg: Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vatten under omrörning. Tillsätt 6-7 dl vetemjöl och en nypa salt och knåda degen ordentligt så att det bildas glutentrådar. Låt degen jäsa under en duk eller plastfilm i ca 1 timme i rumsvärme. Kavla ut degen till två runda pizzabottnar på ett mjölat bord. Kavla degen tunt, ca 3-5 millimeter och lägg dem på bakplåtspapper på ugnsplåtar.

    3. 3.

      Topping: Skölj grönkålen och skär bort stammen. Strimla bladen grovt och stek dem i olja så att de mjuknar en aning. Krydda med en nypa salt och peppar. Skala rödlöken och skär i klyftor.

    4. 4.

      Bred ut crème fraiche över pizzabottnarna och strö över riven ost, den frästa grönkålen samt rödlöksklyftor. Smula över roquefortost och grädda i ugnen ca 15 min.

    5. 5.

      Dekorera de färdiga grönkålspizzorna med fikon och rivet citronskal, avsluta med lite svartpeppar från kvarn. Ät och njut!

    6. 6.

      Tips! Använd färdig pizzadeg för snabbare tillagningstid. Kavla ut degen till två runda pizzabottnar för en mer hemgjord känsla.

Är innehållet i detta recept olämpligt?