Grönkålspizza med pumpabotten

Grönkålspizza med pumpabotten

Av:
60 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1 st butternutpumpa
    2. 2 dl mandelmjöl
    3. 2 dl bovetemjöl
    4. 1 tsk rosmarin
    5. salt och peppar
    1. 200 g kikärtor
    2. 1/2 st citron, skal och juice
    3. 1 msk creme fraiche
    4. salt och peppar
    1. 100 g rödkål
    2. 100 g grönkål
    3. 2 dl riven ost
    4. 1 st liten rödlök

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°. Skala pumpan, ta bort fröhuset och dela i mindre bitar. Lägg på en ugnsplåt, ringla över olivolja, salt och peppar. Rosta ca 40 minuter tills mjuka.

    2. 2.

      Lägg i en matberedare, mixa till en slät puré. Blanda med mandelmjöl, bovetemjöl, rosmarin, salt och peppar.

    3. 3.

      Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Forma fyra pizzabottnar på bakplåtspappret. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter eller tills den har fått en skorpa och är genomstekt. Ta ut plåten och låt svalna.

    4. 4.

      Mixa kikärtorna med crème fraîche och citronskal. Pressa i saften från halva citronen i krämen. Mixa till helt slät smet och bred ut krämen på pizzabotten.

    5. 5.

      Strimla grönkålen och rödkålen, blanda med lite olja och salt. Lägg på pizzan, över krämen. Strö över ost. Grädda i 220 grader i ca 10 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?