Grönkålspizza med mandelmjöl

Kay

Grönkålspizza med mandelmjöl

Av:
6 personer
Annons

Ingredienser

    1. 5 ägg
    2. 1,5 dl mandelmjöl
    3. 3 msk fiberhusk
    4. 2,5 tsk bakpulver
    5. 0,5 tsk salt
    6. 6-7 dl riven ost
    7. crème fraiche
    8. grönkål
    9. rödlök
    10. chèvreost
    11. svarta oliver
    12. färska fikon

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader. Använder du en pizzasten lägger du in den så den blir het.

    2. 2.

      Riv av bladen på grönkålen och stek i olja så de mjuknar. Kan göras i ugnen. Tänk på att göra mycket – de krymper när de sedan gräddas.

    3. 3.

      Vispa ihop äggen med elvisp ett par minuter. Vispa sedan ner färskosten. Blanda mandelmjöl, fiberhusk, bakpulver och salt och vispa ner det i äggsmeten. Blanda också ner merparten av den rivna osten.

    4. 4.

      Bre ut massan på pizzastenen/plåten med bakplåtspapper på och förgrädda i 7 minuter eller tills det har stelnat.

    5. 5.

      Ta ut pizzan ur ugnen och garnera med ett lager crème fraîche, ett berg av den stekta grönkålen, rödlöksskivor, chèvreost i skivor, svarta oliver och riven ost.

    6. 6.

      Grädda tills osten smält, ca 15 minuter. Lägg på färska fikon skurna i kvartar mot slutet av gräddningen så de blir varma.

Är innehållet i detta recept olämpligt?