Grönkålspaj med kvarg

Grönkålspaj med kvarg

Av:
6 Portioner
Vegetarisk paj med grönkål, rödkål och cheddarost. Om du använder färsk grönkål, repa bladen från den trådiga mittstocken.
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 2,5 Dl Vetemjöl
    2. 75 Gram Smör
    3. 0,5 Dl Kesella kvarg
  2. Fyllning

    1. 250 Gram Grönkål
    2. 2 St Rödlökar
    3. 1 Tsk Salt
    4. 1 Krm Svartpeppar
    5. 3 St Ägg
    6. 1 Dl Grovhackade valnötter
    7. 2 Dl Riven cheddar

Gör så här

    1. 1.

      Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt så i kyl ca 30 min

    2. 2.

      Sätt ungen på 200*. Nagga pajskalet med en gaffel och grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Grovhacka grönkålen. Koka den i vatten 3-4 min och låt rinna av. Skala och skiva löken. Fräs lök och grönkål i smör i en stor stekpanna. Salta och peppra. Ta från värmen och rör ner kvarg, ägg och valnötter. Lägg grönkålsblandningen i pajskalet och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min

Är innehållet i detta recept olämpligt?