Grönkålspaj med fikon

Grönkålspaj med fikon

Av: / Foto: Erik Karlsson
60 min
1 paj
Grönkål kan med fördel användas i en paj, och gärna som här tillsammans med fikon.
Fler recept på:
Jul, Paj, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 1 st färdig pajdeg (250 g)
  1. Fyllning

    1. 250 g färsk grönkål
    2. 2 msk smör
    3. 100 g torkade fikon
    4. 2½ dl mellangrädde
    5. 3 ägg
    6. 140 g ädelost
  2. Garnering

    1. lite hackad grönkål
    2. 1 st färskt fikon
    3. några cocktailtomater

Gör så här

    1. 1.

      Klä en pajform, ca 26 cm i diam, med pajdegen. Förgrädda mitt i ugnen 10 min.

    2. 2.

      Fyllning: Skölj och torka grönkålen. Skär bort mittnerven i bladen och strimla kålen. Fräs den i smör, salta och peppra. Fördela kålen i pajskalet. Grovhacka fikonen och strö dem över grönkålen.

    3. 3.

      Vispa samman grädde och ägg. Smula i osten och häll äggstanningen i pajskalet. Grädda mitt i ugnen tills fyllningen har stelnat, ca 30 min. Garnera inför servering.

Fler recept på:
Jul, Paj, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?