Grönkålspaj med ädelost och valnötter

Grönkålspaj med ädelost och valnötter

90 min
1 Stycken
Smarrig grönkålspaj, perfekt till bjudningen eller på buffébordet!
Fler recept på:
Paj, Nötter, Valnötter
Annons

Ingredienser

  1. Pajskal

    1. 125 g Smör
    2. 3 dl Vetemjöl
    3. 3 msk Vatten
    1. 150 g färsk grönkål
    2. 1 st stor gul lök
    3. 1 st vitlöksklyfta
    4. 1 msk Olivolja
    5. 1 tsk Salt
    6. 1 krm svartpeppar
    7. 3 st Ägg
    8. 1.5 dl crème fraiche
    9. 1.5 dl Mjölk
    10. 140 g ädelost
    11. 1 dl Valnötter

Gör så här

    1. 1.

      Pajskal: Skär smöret i bitar och hacka ihop med mjölet. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en stor pajform, cirka 24 cm i diameter, eller två mindre som den fyrkantiga på bilden som är cirka 20x20 cm. Nagga med gaffel och låt vila kallt i 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

    2. 2.

      Fyllning: Grovhacka grönkålen och koka den i lättsaltat vatten i några minuter. Skala och skiva lök och vitlök och fräs löken mjuk i olja; salta och peppra. Vispa ihop ägg, crème fraiche och mjölk. Mixa grönkålen och blanda den med äggblandningen. Fördela löken i pajskalet, strö över ädel- osten och häll över äggstanningen. Strö över valnötterna och grädda i nedre delen av ugnen i 25–30 minuter.

Fler recept på:
Paj, Nötter, Valnötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?