Grönkålsgratäng i fin form

Grönkålsgratäng i fin form

Av: / Foto: Anders Norrsell
50 min
6 stora portionsformar
Här gör vi portionsgratänger med grönkål, ädelost och potatis. Rätten kan såklart också göras i en stor gratängform!
Fler recept på:
Budgetmat, Jul, Advent, Nötter, Potatis, Gratäng
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 1 kg fast potatis
    3. 5 dl vispgrädde
    4. 5 st ägg
    5. 400 g hackad tinad fryst grönkål
    6. 3 msk hackade valfria nötter
    7. 140 g riven ädelost
    8. 11/2 dl riven lagrad ost
    9. 1 krm svartpeppar
  1. Garnering

    1. 6 skivor rökt skinka
    2. hackade nötter
    3. kryddgrönt

Gör så här

    1. 1.

      Skala och skiva potatisen. Koka potatisskivorna i grädden i ca 10 min. Ta av från plattan och låt svalna.

    2. 2.

      Vispa samman äggen och blanda med potatisskivorna och resten av ingredienser. Fördela blandningen i smorda portionsformar el en stor form. Grädda mitt i ugnen 25–30 min. Täck över formarna med folie om de får för mycket färg.

    3. 3.

      Garnering: Vik/snurra ihop skinkskivorna och lägg på gratängerna. Strö över hackade nötter och garnera med kryddgrönt.

Fler recept på:
Budgetmat, Jul, Advent, Nötter, Potatis, Gratäng
Är innehållet i detta recept olämpligt?