Grönkålsbollar

Grönkålsbollar

Av:
Vi använder grönkålsmassan som blir över efter att vi gjort juice i en slow juicer..
Annons

Ingredienser

  1. Grönkål

    1. 3 St Ägg
    2. 1 Liter Grönkålsmassa
    3. 3/4 Dl Mjöl
    4. 1,5 Tsk Rosmarin
    5. 1 Dl Morotsmassa
    6. 1/2 Liter Rapsolja
    7. 1,5 Dl Ströbröd
    8. 1 Dl Grahamsmjöl
    9. 1 Msk Grädde

Gör så här

    1. 1.

      Blanda grönkålsmassan, morotsmassan äggulorna, mjölet, rosmarin pch salt och peppar. Blanda strömjölet med grahamsmjölet i en separat skål.

    2. 2.

      Rulla massan till köttbullsstora bollar, rulla dem i äggvita och där efter i ströbrödsblandningen.

    3. 3.

      Häll upp oljan i en traktörpanna eller stekpanna, låt bli varmt precis innan det kokar och sänk där efter värmen. Fritera bollarna.

    4. 4.

      Servera tillsammans med jasminris. Gott med japansk soja eller sqeez chili sås

Är innehållet i detta recept olämpligt?