Grönkål- och pesto med pappardelle och svartrötter

Grönkål- och pesto med pappardelle och svartrötter

Av:
30 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 1 frp strimlad grönkål
    2. 1 st citron
    3. 400 g svartrot
    4. 1 st formaggio divino
    5. 360 g pappardelle
    6. 2 st vitlöksklyftor
    7. olivolja
    8. vatten
    9. salt
    10. svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp vatten i en rymlig kastrull. Koka grönkål 2-3 min. Häll av och skölj kålen i kallt vatten. Krama ur överflödig vätska.

    2. 2.

      Grönkålspesto: Tvätta citronen ordentligt i ljummet vatten. Finriv citronskal och lägg i en mixerbunke. Tillsätt hälften av grönkålen, pressad vitlök, vatten, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa till en pesto.

    3. 3.

      Svartrötter: Blanda kallt vatten, salt och saft från halva den använda citronen i en kastrull. Skala svartrötter under rinnande vatten och dela i ca 10 cm långa bitar. Lägg svartroten direkt i kastrullen så att den inte mörknar. Koka upp och sjud 10-12 min, tills svartrötterma är mjuka.

    4. 4.

      Koka papardellepasta enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl kokvatten till moment 6.

    5. 5.

      Finriv formaggio divino. Häll av svartrötterna och lägg på ett fat. Dressa med olivolja, saft från resten av den använda citronen, flingsalt och lite nymald svartpeppar. Toppa svartrötterna med 1/4 av den rivna osten (spara resten till pastan).

    6. 6.

      Blanda papardelle med pesto och det sparade kokvattnet. Vänd ner resten av grönkålen och den rivna osten.

    7. 7.

      Servera grönkålspasta med svartrötter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?