Gröna rutor

Gröna rutor

Av: / Foto: Erik Karlsson
20 min
8 personer
Sardeller ger extra sting till den gröna röran med romanesco. Broccoli eller blomkål kan ersätta romanescon.
Fler recept på:
Bröllop, Blomkål, Broccoli
Annons

Ingredienser

    1. 4 skivor danskt rågbröd
    2. 1 huvud romanesco
    3. 200 g färskost
    4. 8 st sardeller
    5. 4 st bitar soltorkad tomat
    6. lite flagad parmesanost

Gör så här

    1. 1.

      Kantskär brödskivorna. Dela romanescon i små buketter. Spara 16 minibuketter och koka resten mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av ordentligt och kallna.

    2. 2.

      Mixa den kokta romanescon med färskosten. Smaka av med salt och peppar. Bred krämen på brödskivorna, täck ända ut i kanterna. Skär varje skiva i 4 bitar med vass kniv, torka av kniven mellan varje snitt. Låt stå kallt till servering.

    3. 3.

      Dela sardellerna och strimla tomatbitarna. Garnera rutorna och toppa med parmesan.

Fler recept på:
Bröllop, Blomkål, Broccoli
Är innehållet i detta recept olämpligt?