Grön sparrisfrittata

Grön sparrisfrittata

Av: / Foto: Wolfgang Kleinschmidt
40 min
6 personer
Smarrig sparrisfrittata - perfekt som vardagsrätt!
Annons

Ingredienser

    1. 2 knippen grön sparris, 500 g
    2. 150 g ärter
    3. 150 g riven västerbottensost
    4. 12 ägg
    5. 1 msk dijonnaise (senapsmajonnäs)
    6. salt och peppar
    7. rucola

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnsfast form. Skär bort den nedersta träiga delen av sparrisen. Fördela dem i formen och strö över ärter och ost.

    2. 2.

      Vispa samman ägg och senapsmajonnäs med gaffel och häll i formen. Krydda.

    3. 3.

      Ugnsbaka mitt i ugnen i 30 minuter tills äggstanningen stelnat. Strö över rucolablad.

Tips från kocken

Sparrisen smakar bäst lite spänstig, så baka dem gärna direkt i äggen. Men du kan också förvälla dem innan om du vill vara säker på att de ska vara riktigt mjuka. Servera den varm med några goda skivor skinka, ett gott bröd och en sallad.
Är innehållet i detta recept olämpligt?