Grön ricottapaj

Grön ricottapaj

Av: / Foto: Johanna Åkerberg Kassel
50 min
1 plåt
Recept på paj med sparris och ricotta.
Fler recept på:
Basilika, Potatis, Paj
Annons

Ingredienser

    1. 1 paket filodeg
    2. 1-2 dl olivolja
    3. 2 st ägg
    4. 250 g ricotta, italiensk färskost
    5. 1 dl finriven parmesan
    6. 1 dl finhackad persilja
    7. 2 msk finhackad gräslök
    8. 1 dl hackad basilika
    9. salt och peppar
    10. 1 st gul zucchini
    11. 4 st gröna sparrisar
    12. blandade färska örter

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Lägg ut ett degark på en bakpappersklädd plåt. Pensla degen med olivolja, lägg på ytterligare ett ark och pensla med olivolja. Upprepa tills du har 6 lager.

    2. 2.

      Vispa ägg med ricotta, parmesan och örter. Smaka av smeten med salt och peppar. Bred ut smeten på filodegsbottnen.

    3. 3.

      Ställ in i 175° varm ugn och grädda i 15–20 min. Ta ut pajen och låt den svalna något.

    4. 4.

      Hyvla grönsakerna tunt med en mandolin eller potatisskalare. Strö dem över pajen och toppa med blandade örter.

    5. 5.

      Ringla över lite olivolja och krydda med salt och peppar.

Fler recept på:
Basilika, Potatis, Paj
Är innehållet i detta recept olämpligt?