Grön pyttipanna

Grön pyttipanna

Av: / Foto: koket.se
35 min
4 portioner
Allt går att blanda ner i en pytt. Ta vad du har, men tillbehören inlagda rödbetor och stekt ägg är ett måste.
Annons

Ingredienser

    1. 200 g kantareller (eller 15 g torkade)
    2. 4 st morötter
    3. 2 st palsternackor
    4. 1 st broccoli
    5. 150 g salladsärtor
    6. 1 st rödlök
    7. olivolja, till stekning
    8. salt
    9. peppar
  1. Tillbehör

    1. 4 st ägg
    2. inlagda rödbetor, hela eller skivade
    3. några kvistar kryddgrönt, gärna oregano

Gör så här

    1. 1.

      Blötlägg kantarellerna i minst 30 minuter om du använder torkade.

    2. 2.

      Skala och tärna morötterna och palsternackorna. Skär broccolin och sugar snapsen i små bitar, använd även stammen på broccolin. Skala och hacka rödlöken. Grovhacka kantarellerna.

    3. 3.

      Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs löken några minuter, tillsätt morots- och palsternackstärningarna och fräs några minuter till. Lägg i broccolin, sugar snapsen och kantarellerna och fortsätt att fräsa tills allt blir genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Stek äggen i olja i en stekpanna och servera dem till pytten tillsammans med inlagda rödbetor. Garnera med någon färsk örtkrydda.

Är innehållet i detta recept olämpligt?