Grön pannkaka med lax och dill

Grön pannkaka med lax och dill

Av: / Foto: Sophie Håkansson
20 bitar
Det här receptet på pannkaksrullar med laxfyllning går att förbereda två dagar före servering. Sedan är det bara att ta fram, skära upp och garnera med lite rom, pepparrot och dill.
Annons

Ingredienser

  1. Pannkaka

    1. 25 g smör
    2. 2 ägg
    3. 1 1/2 dl vetemjöl
    4. 3 dl mjölk
    5. 1/2 dl finhackad dill
    6. 1 krm salt
  2. Fyllning

    1. 10 cm purjolök
    2. 1-2 msk fint riven pepparrot
    3. 300 g naturell färskost
    4. salt & peppar
    5. 200 g skivad kallrökt lax
  3. Garnering

    1. laxrom
    2. finriven pepparrot
    3. dill

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret. Ställ åt sidan.

    2. 2.

      Rör ihop ägg och mjöl.

    3. 3.

      Mixa hälften av mjölken med dillen tills den är grön, och rör ner i smeten. Tillsätt sedan resterande mjölkblandning och det smälta smöret. Rör tills alla klumpar är borta. En stavmixer är bra här.

    4. 4.

      Grädda pannkakorna i en stekpanna på ca 20 cm i diameter. Låt sedan svalna innan du fyller och rullar ihop.

    5. 5.

      Finhacka och skölj purjolöken. Rör ihop med pepparroten, färskost och smaka av med salt och peppar. Rör runt och ”mjuka” upp smeten innan du brer på ett tunt lager på pannkakorna.

    6. 6.

      Lägg sedan på laxen och rulla ihop.

    7. 7.

      Förvara i kyl. Kan göras 2 dagar före servering. Skär i bitar strax före servering. Garnera gärna med mer rom, pepparrot och dill.

Är innehållet i detta recept olämpligt?