Grön paj

Grön paj

Av: / Foto: TT
75 min
4 personer
Paj är praktisk att ta med, kanske på en tidig picknick eller som lunch i stugan, husvagnen eller båten. Den som vill kan komplettera med rökt skinka eller en grillad köttbit.
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 75 g Smör
    2. 3 dl Mjöl
    3. 1 dl Kesella
  2. Fyllning

    1. 1 st Zucchini
    2. 2 st Paprikor
    3. 1 st Gul lök
    4. 1 msk Olivolja
    5. 3 st Tomater
    6. 3 st Ägg
    7. 1 dl Mjölk
    8. 1 dl Grädde
    9. 4 msk Basilika

Gör så här

    1. 1.

      Kör samman smör och vetemjöl i matberedaren. Tillsätt kesella och blanda till slät deg. Ta ett par tag för hand mot slutet om det behövs. Lägg degen kallt en halvtimme innan utbakning.

    2. 2.

      Kavla ut pajdegen och klä en 24 centimeters pajform med löstagbar botten. Nagga botten och ställ in formen i frysen en kvart. Grädda därefter det tomma skalet knappt 10 minuter i 200 graders ugn.

    3. 3.

      Skär grönsakerna i bitar och vänd runt dem i rymlig kastrull tillsammans med en matsked olivolja. Lyft över till det förgräddade skalet.

    4. 4.

      Vispa samman ägg, mjölk, grädde och pesto. Slå blandningen över grönsakerna. Grädda cirka 40 minuter i ugnen på 200 grader.

Är innehållet i detta recept olämpligt?