Grissini med lindad parmaskinka färskostdipp

Grissini med lindad parmaskinka färskostdipp

Av: / Foto: Wichmann + Bendtsen Photography
20 min
12 grissini
Frasiga och salta grissini, goda att doppa i en färskostdipp.
Fler recept på:
Bröllop, Picknickmat
Annons

Ingredienser

  1. Grissini:

    1. 20 g jäst
    2. 5 dl vatten
    3. 3 1/2 dl olivolja
    4. 1 msk salt
    5. 750 g vetemjöl
    6. 1 st ägg till pensling
    7. flingsalt

Gör så här

    1. 1.

      Finfördela jästen i en bunke innan du tillsätter fingervarmt vatten, olivolja och salt. Häll vätskan över jästen och rör tills allt har löst sig.

    2. 2.

      Tillsätt mjölet och arbeta ihop allt till en smidig deg. Täck över degen och låt den jäsa i 60 minuter. Dela degen i bitar om cirka 30– 35 g och rulla ut dem till smala stänger. Lägg deg stängerna på en smord plåt och pensla med vispat ägg. Strö på lite flingsalt.

    3. 3.

      Låt jäsa i ytterligare 60 min. Grädda i 225° när stängerna är färdigjästa, mitt i ugnen i cirka 30 minuter.

Fler recept på:
Bröllop, Picknickmat
Är innehållet i detta recept olämpligt?