Grissini

Grissini

Av: / Foto: Aina C Hole
60 min
35 grissini
Knapriga grissini passar till antipaston, sallader och soppor – och har en strykande åtgång!
Fler recept på:
Bröllop, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 75 g smör
    2. 3 dl vatten
    3. 20 g jäst
    4. 500 g vetemjöl
    5. 10 g salt
    6. sesamfrön, vallmofrön eller flingsalt

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret och ställ åt sidan. Häll i vattnet och lös upp jästen i vätskan. Häll vetemjöl och salt i en bunke, häll över smörblandningen och rör samman. Låt degen jäsa under bakduk i 20 minuter.

    2. 2.

      Värm ugnen till 180° och klä en bakplåt med bakplåtspapper. Rulla tunna strängar av degen, så tunna som du bara kan, och lägg dem på bakplåten. Låt jäsa i 10 minuter.

    3. 3.

      Pensla med vatten och strö över valfri topping, sesamfrön, vallmofrö eller fl ingsalt. Grädda i 10–15 minuter tills grissinin är spröda och gyllene.

Fler recept på:
Bröllop, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?